Dessa goda muffins kommer från jennys matblogg. De gick åt i ett nafs och var roliga att baka. Men nästa gång jag ska baka dessa eller liknande muffins så ska jag koka egen vaniljkräm då jag inte är något stort fan av marsansås. Tycker den känns lite snorig..

Till 9 muffins behövs:
50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Vaniljfyllning:
1 dl mjölk + 6- 8 msk marsanpulver
Topping: 3 dl blåbär
Crunchet:
30 gram smör
1/2 dl havregryn
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Börja med att nypa ihop crunchet, och ställ kallt. Rör sedan ihop marsanpulver med mjölk till en krämig konsistens. Cirka 6-8 msk pulver beroende på sort. Pröva dig fram, och börja med lite i taget.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna ungefär 3/4 med smeten. Fyll upp en sprits med vaniljkrämen och spritsa ner en msk eller två av den goda vaniljkrämen ner i smeten.
Strö över blåbär och toppa med så mycket crunch som du bara får plats med.
Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 18- 20 minuter.



Kommentera