Förra helgen önskade arvid en risotto till middag. Jag var själv sugen på pizza men av ren kärlek gjorde jag en risotto till honom, min hårt arbetande man.
Så lördagens middag blev en slät kantarell risotto. Att koka ihop en risotto är inte svårt, men det tar sin tid..

Till 4 portioner risotto behövs:
9 dl grönsaksbuljong
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk olivolja
4 dl Arborioris eller annan risottoris
1 dl vitt vin
2 nävar kantareller
Ca 50 g smör
1-2 dl parmesan
Salt och peppar

Gör såhär:
1. Koka upp buljong och håll varmt på låg värme.
2. Fräs löken i olivolja tills den är glansig.
3. Häll i riset och fräs i ytterligare någon minut.
4. Häll i vin och låt koka in under omrörning.
5.Tillsätt lite av buljongen och rör om. När all buljong har absorberats tillsätt ytterligare lite buljong. Fortsätt på samma vis tills riset har lätt tuggmotstånd ocn känns al dente.
6. Medan risotton sjuder; fräs svampen i smör i några minuter i en stekpanna.
7. När riset är klart, rör i 25 g smör, parmesanost, svamp och

Kommentera

Publiceras ej