Efter att ha gjort en sats aioli är det perfekt att använda äggvitorna och baka maränger!
Denna gånga blev det simpla och spröda minimaränger, perfekt till en rosa marängswisch med hallon..
Dessa godingar behöver du inte temperera, utan bara du kan vispa så kan du lyckas.

Till 25 st maränger behöver du:
- 2 äggvitor
- 50 g socker
- 50 g florsocker
- 1 tsk citronsaft
- 1 kork ättika
-  karamellfärg efter smak och tycke

Gör såhär:
1. sätt ugnen på 150 grader
2. vispa äggvitorna. citronsaften och ättikan till ett hårt skum
3. tillsätt sockret under vispning, en matsked i taget..
4. när marängen är fast och glansig så rör ner florsocket i smeten
5. doppa en sked i karamellfärgen och dra längs insidan av spritsen för att få randiga maränger. Så ju mer färg, desto mer randighet får marängerna.
6. Fyll spritsen med smeten och spritsa på en plåt med bakplåtspapper
7. Direkt när plåten är inne så sänk tempen till 110 grader
8 Grädda marängerna i 50-60 min
 
Sen är dom klara, ät och njut!
 

Kommentera

Publiceras ej