


Nu är min biskvi-oskuld äntligen tagen! Hur det känns? Mycket bra!
Hur blev slut resultatet? Smakmässigt hur bra som helst, men utseendet går att diskutera. Dom var fina fram tills jag skulle doppa dom i choklad, för att temperera choklad är verkligen inte min starka sida.. Hur ska jag gå tillväga för att få en blank, slät och fin choklad? Tips mottages gärna.
Men bortser vi från chokladen så var det både enkelt och roligt att baka biskvier.
Till ca 30 mini-biskvier behövs:
200 g mandelmassa
1 ägg
200 g smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
200 g choklad
Gör såhär:
Dela ägget, vitan för sig och gulan för sig.
Till bottnarna använder du äggvitan och den ska vispad ihop med den rivna mandelmassan. Spritsa sedan ut bottnarna på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda gör dom i 10 min på 200 grader.
Under tiden bottnarna är i ugnen kan smörkrämen vispas ihop. Så blanda samman äggulan, florsockret, vaniljsockret och det rumsvarmt smöret. Vispa på max-hastighet för att få en slät och fluffig smörkräm.
När bottnarna svalnat ska smörkrämen spritsas på. Och när smörkrämen stelnat (efter ca 30 min i kylen) ska biskvierna avslutningsvis doppas i den smälta och tempererade chokladen.
Kommentera