En riktigt ful skapelse, men ack så god och löjligt enkel att göra. Perfekt och smidigt med bullar i långpanna. Det bästa är att man slipper kavlingen och allt för mycket jäs- och väntetid.


Till en plåt behövs:
Degen;
5 dl mjölk
150 gram smör
1 pkt jäst
1 dl strösocker
salt
Fyllningen;
8-9 dl vetemjöl
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
4 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Smält smöret och häll mjölen i kastrullen.
2. Lös upp jästen i vätskan.
3. Tillsätt sedan socker, salt och mjöl.
4. Arbeta ihop degen och låt den jäsa i ca 30 min.
4. Under tiden så vispas fyllningen ihop.
5. Stjälp ut vete-degen på en bakplåtspapperklädd plåt.
6. Tryck små hål i degen och fyll sedan hålen med Philadelphiaröran.
7. Låt bullan jäsa i ytterligare 15 min innan den penslas med uppvispat ägg och strösockret strös på.
8. Grädda bullan i 15-29 min på 200 grader.
9. Nu är kakan/bullan klar, men låt den svalna innan du skär upp portions bitar.
Kommentera