Idag fick Arvid en nybakad äppelkaka till kvällsfika efter många timmar på bygget. Som jag älskar denna man! Han är min bästa vän och min stora kärlek i livet. Jag skulle kunna skriva en hel roman med kärleksförklaringar om och åt honom. Men det som jag älskar mest med honom är att han får mig att känna mig trygg! Att varje dag få vakna brevid honom gör mig lycklig. Men nu, åter till kakan. Det blev en saftig äppelkaka som blev/smakade som en blandning mellan socker- och kladdkaka. Mums mums..
Till en kaka behövs:
1 dl socker
1 dl farinsocker
3 ägg
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
5 äpplen
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Salt, kanel och pärlsocker.
Gör såhär:
1. Vispa ihop socker och äggen.
2. Rör ner smöret, mjölet, saltet, vaniljsockret och bakpulvret i äggblandningen.
3. Skala och riv 2 st äpplen som sedan tillsätts i smeten. (Nu är smeten klar)
4. Häll smeten i en smörad och ströad rundform. Garnera kakan med de resterande äpplena (oskalade).
5. Strö på kanel och pärlsocker på kakan.
6. Grädda kakan i 40 min på 175 grader
7. Bon apetit!
P.s. Arvid gav kakan MVG!


Kommentera