I förrgår skulle jag baka en seg kola/kladdkak, men när jag skulle tillsätta kakaon så insåg jag att den var slut och att jag glömt handla hem det. Så istället fick jag improvisera och använda mig av det som fanns hemma. Resultatet blev fantastiskt och vi kunde inte sluta äta ac kakan. Med andra ord, en livsfarligt god kaka! En blandning mellan paj, kola, kladdkaka och mazarin.


Du behöver: 
150 g smör
4 msk sirap
1/2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
0,5 dl mjölk
1 nypa salt
1 dl blåbär
Pärlsocker efter smak och tycke 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt sedan de övriga ingredienserna (ej blåbär och pärlsocker).
3. Häll smeten i en smord form, strö över bären och pärlsockret. Grädda i mitten av ugnen i 25 min. Och den ska dallra till när den tas ut från ugnen!
4. Låt kakan stå i kylen några timmar innan den ska serveras.




Kommentera

Publiceras ej