I väntan på bebis och med önskemål från Arvid så är jag nu igång med att fylla upp fika förrådet i frysen.

Jag gillar själv inte när chokladbollarna smakar allt för mycket smör eller när man känner klumpar av havregryn. Jag vill ha "släta" chokladbollar, så jag väller att mixa allt samman. Plus att jag slipper kladda ner händerna.
Igår bakades det chokladbollar och citronkladfkaka i mindre formar.

Jag gillar själv inte när chokladbollarna smakar allt för mycket smör eller när man känner klumpar av havregryn. Jag vill ha "släta" chokladbollar, så jag väller att mixa allt samman. Plus att jag slipper kladda ner händerna.
Recept 20-25 st chokladbollar.
7 dl havregryn
200 g smör
2 dl socker
5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
4 msk kaffe
1/2 tsk salt
Mixa samman allt. rulla degen till bollar som du sedan rullas i kokos, pärlsocker eller krossade nötter.
Kommentera