Själva julaftonen firade vi i långviken tillsammans med Arvids familj. Efter den traditionella hotellfrukosten åkte vi ut till stugan där vi njöt av god mat & bastu. En jätte mysig och lugn jul!

Juldagen spenderade vi i Bodviken tillsammans med min familj. Mamma och jag kockade ihop och dukade fram ett fantastisk julbord. Vi har minskat ner på julmaten och lagar nu bara det vi verkligen vill ha. Plus att vi gör mindre portioner. Bara för att slippa äta julmat fram till nyår.. 


En överblick på årets julmat.


Julfint i bodviken.


Ägghalvor med räkor, dill och majonäsgrädde. (Med lite gelatin i) 

Julmat är gudomligt gott! Mina favoriter på årets julbord var: löjrommen, ägghalvorna, ungsomeletten med svampstuvning,  revbensspjällen, den gravade renen och renhjärtat som serverades tillsamans med mammas super goda pepparrotskräm och hjortronsås.

Det var en uppdate från ett av årets julbord. Nu är det slut på julmat och frossande och det är dags att återgå till gamla rutiner. Något jag faktiskt ser fram emot! Har saknat långkok, sallader, soppor, vegetarisk mat, sushi och ordentlig husmanskost. 

Kommentera

Publiceras ej