När blodsockret faller eller sötsuget smyger sig på är dessa perfekta att ha hemma. Att göra egna bars är både enkelt, gott, nyttigt och roligt. Ett plus är också att man slipper alla tillsatser.
 


Till en sats behöver du:
 
1 dl solrosfrön
1dl sesamfrön
2 dl havregryn
0,5 dl russin
0,5 dl torkade aprikoser
1 ägg
1 äggvita
1 msk honung
Ca 50 gram mörk choklad (garnering)
 
Gör såhär:
 
1. Mixa (lite lätt) alla torra ingredienser, tillsätt sedan honungen (värm den om den är hård!) och äggen. 
2. Blanda väl och tryck sedan ut smeten i en brödform eller pajform som du klätt med bakplåtspapper. 
3. Grädda Barsen i 175 grader i ca 15-20 min. Under tiden Barsen gräddas så smälter du den mörka chokladen i ett vattenbad.
4. När Barsen är färdiggräddade så penslar du chokladen över "kakan".
5. När chokladen stelnat så skärs barsens i önskad storlek.
6. Ät och njut! (Förvara Barsen i kylen eller frysen så håller dom längre än om dom står framme i rumstemperatur)
 


 

Kommentera

Publiceras ej