I det förra inlägget såg ni en bild på två skålar. Den ena skålen innehöll blötlagda mandlar och den andra skålen innehöll en bröddeg. Nu ska ni få mandelreceptet så återkommer jag med brödrrceptet i ett annat inlägg.

Av mandlarna blev det mandelmassa. 
Premiären för mig att göra egen mandelmassa. Om det var svårt? Nej! Om det var godare än köpes? Ja!

För att göra mandelmassa behöver du:
Mandlar
Socker (valfria sorter)
Vatten

Gör såhär:
Blötlägg mandlarna över natten.
På morgonen silar du bort vattnet och väger mandlarna (dom har ökat i vikt)
Tillsätt sedan lika många gram socker som mandlarna väger. Jag valde att använda strö- farin- och rörsocker.
Sen är det bara att mixa samman allt till den konsistens du önskar!




Nästa gång ska jag prova att ha florsocker, citron och lite salt i mandelmassan också!
Återkommer med resultatet.

Kommentera

Publiceras ej