
Detta är recept nr två från bilden ovan. Så ena skålen resulterade i mandelmassa och den andra skålen resulterade i dessa goda baugetter..

Fantastiskt goda baugetter med en känsla och smak av surdeg (innehåller ingen surdeg alls)
Baugetterna bakar nästan sig själv och bilden visar på hur bra resultatet blir. Fina bubblor och struktur. Detta är ett av mina favoritrecept!
Till 3 mindre baugetter behövs:
3 "ärtstora" bitar jäst
3 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
0,25 dl vetekli
5 dl mjöl
3 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
0,25 dl vetekli
5 dl mjöl
Gör såhär:
Steg 1
Lös upp jästen i vattnet, tillsätt salt, vetekli/havrekli och 5 dl mjöl. Rör allt samman. Plasta över bunken och låt degen jäsa i rumstemperatur 5-18 timmar.
Steg 2
Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord, vik degen på mitten och se till att alla ytor blir mjölade. Dra ut degen till en rektangel, dela degen i tre lika stora delar och mjöla alla snittytor.Vrid baguetterna med lätt hand och lägg på papprad plåt.
Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord, vik degen på mitten och se till att alla ytor blir mjölade. Dra ut degen till en rektangel, dela degen i tre lika stora delar och mjöla alla snittytor.Vrid baguetterna med lätt hand och lägg på papprad plåt.
Låt baugettrna vila medan du värmer ugnen till 275 grader. Innan du sätter in baguetterna i ugnen spraya ugnen lite invändigt uppe och nere, det går även bra att kasta in lite vatten i botten på ugnen. Detta hjälper bröder att få ett bättre skorpa. Grädda brödet i mitten av ugnen 13-14 minuter. (beroende på storlek, innertemperaturen ska vara 92-94 grader C)
Kommentera