En natt i bodviken med bastu och god mat är som balsam för själen. 
Skönt med ett avbrott från vardagens studier och renoverande (rivande och grundarbete till garaget)
Det kommer ta en lång lång tid innan vi kommer kunna bo i kvarnträsk, men i slutändan kommer det vara värt allt slit!

Till förrätt åt vi musslor som kokades i en bas/fond av vitt vin, vitlök, chilli, fänkål, grädde, lök, salt, peppar och persilja.

Till varmrätt åt vi torskrygg, färskpotatis, primörer, räkor, pepparrot och skirat smör. Det var så fantastiskt gott så jag vet inte vad! En bra torskrygg slår allt i matväg. Vi (jag och mamma) stekte den först i smör och stoppade sen in den i ugnen på 110 grader. När innertempen visade 50 grader så tog vi ut den. 
Torsk är perfekt vid 52-54 grader, då är den blank och faller isär.

Även om magarna var överfulla så fick vi i oss en bit citronkladdkaka. Fräsch och bra avslut på en helt underbar middag!




Kommentera

Publiceras ej