Botten:
250 gram smör 
5 dl socker
5 st ägg
5 dl vetemjöl
1.5 dl kakao 
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2.5 dl mjölk

Glasyr:
5 dl florsocker
100 gram smör 
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl starkt, kallt kaffe
Plus kokosflingor
Gör så här:
  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 2. Smält smöret och låt svalna.
  • 3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i smeten.
  • 4. Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet.
  • 5. 
  • Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
  • 6. När kakan börjat svalna kan du göra glasyer: smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyer på kakan och strö på kokisflingor. Låt glasyer stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.

Kommentera

Publiceras ej