
Biscotti är gott i alla storlekar och smakar, men speciellt goda är dessa som innehåller saffran.
Detta är mitt bästa biscottirecept som jag lovar att ni också kommer älska.
Det som är tur är att A inte är lika förtjust i biscotti, så dessa får jag ha för mig själv...
Detta är mitt bästa biscottirecept som jag lovar att ni också kommer älska.
Det som är tur är att A inte är lika förtjust i biscotti, så dessa får jag ha för mig själv...
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
0,5 g saffran
1 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 dl mandlar (eller den nöt du vill ha, t.ex. pistage- eller hasselnötter)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Stöt saffran och sockret. Vispa sedan socker, saffranet och smöret tills det blivit en porös massa.
3. Tillsätt äggen, den hackade mandeln, och mjölet (lite i taget)
4. Dela degen i fyra bitar och rulla dom till "korvar"
5. Grädda "korvarna" i ca 15 min, ta sedan ut dom och skär i önskad storlek.
6. Sänk ugnen till 100 grader, lägg dom skurna biscottisarna med snittytan neråt och låt dom gå på eftervärme i ca 1 timma, eller tills dom torkat. Ha gärna ugnen på glänt (jag hade en kökshandduk som spärr) så torkar dom fortare och man slipper få dom mer gräddade.

Kommentera